Frans BanninkWiebe BloemenaBea van HarenSaskia HilgenbergMachteld KuiperSophie MellemaTruus Nij BijvankKaren Nijkrake-KnöpkerIda Schreurs
klik op de foto of in het menu

Expositie van Kunst&Makers bij O-Art
Van 9 april t/m 30 juni.

Kunst&Makers is een amateur club uit Hengelo, van op dit moment 9 mensen met dezelfde passie: ze schilderen, tekenen en verbeelden al meer dan 20 jaar, in wisselende samenstelling, samen. De leden delen de liefde voor vervreemdend werken en dagen elkaar uit hun grenzen te verleggen.
Ze komen eens per week bij elkaar, en één keer in de maand hebben ze begeleiding en aansturing door Marjan Groenhout.

Ondanks het feit dat de groep al geruime tijd bestaat blijft een ieders werk zeer herkenbaar en 'eigen'. Deze expositie laat een kleurrijk en gevarieerd beeld zien: verschillende werken met verschillende technieken en materialen, van scheurwerk tot prints, aquarel, inkt en acryl.
Op 9 april om 15.00 uur wordt deze bijzondere expositie geopend met toelichting van Marjan Groenhout.
Jacob Catsstraat 2, Oldenzaal.

 

Anne Nijenhuis, Roos Ruijter, Margareth Leemreize, Riek Schilthuis, Rita Gobius du Sart, Sonia Heemstra de Groot, Harma van Houte Blonet, Jan Paskamp, Sylvia van Veenendaal.

Waterlandschappen en andere schilderijen

Expositie van cursisten in het SWOK-gebouw 

Van 5 februari t/m 26 maart 2017

Dat is het thema van de tentoonstelling in het SWOK gebouw aan de Jacob Catsstraat 2,  aldaar te bezichtigen. Cursisten van Truus Nij Bijvank hebben zich in het onderwerp “het waterlandschap” vast gebeten en de resultaten zijn aankomende weken te bewonderen. Ter voorbereiding zijn mensen zelf op pad gegaan om foto’s van een landschap te maken en dit later uit te werken in verschillende beeldende technieken. Ook mensen die niet zoveel affectie hebben met dit thema, vonden dit toch een inspirerende uitdaging.  De deelnemers zijn: Aly Hendriksen, Marijke Borghorst, Gemma Jambor, Joop Hemmelder, Ben IJland, Anne van der Meulen, Theo van Zutphen, Emile Bor, Nanny Gelevert, Annette Knippers, Lotte Sweerts en Priscilla Wijngaard.

Klik hier voor de foto's.